What's New: NLB - 5 LET KOTACIJE

11/14/2023 09:27

NLB in IPO: Pet let pozneje

 

Novembrsko jutro pred natanko petimi leti. Na Ljubljanski borzi se oglasi zvon, ki naznanja enega ključnih mejnikov v zgodovini NLB in NLB Skupine: uvrstitev delnic NLB v prvo kotacijo borze, s tem pa zaključek postopka javne ponudbe delnic (tako imenovan IPO).

Delnica NLB je pred petimi leti kotacijo začela 51,50 evra (hkrati so bila globalna potrdila o lastništvu, t. i. GDR-ji, uvrščena tudi na glavni trg londonske borze), pet let pozneje (13. novembra 2023) je trgovalni dan zaključila pri 82 evrih. Vse od vstopa na borzo pred petimi leti, so bili vlagatelji tako deležni 113 % skupnega donosa v obliki 59 % donosa iz rasti cene delnice in 54 % donosa iz dividend.

Ob tej priložnosti je imela sodelavka Karmen Pogorevc, Vodja za razvoj in prodajo na Ljubljanski borzi,  privilegij opraviti intervju s predsednikom uprave Blažem Brodnjakom, ki je delil svoje misli o preteklem delovanju in vizijo o prihodnosti podjetja. Posnetek intervjuja si lahko ogledate na naslednji povezavi: NLB - 5 LET KOTACIJE
Pregled ključnih dosežkov NLB in NLB Skupine v zadnjih petih letih, najdete tukaj: NLB in IPO (v angleškem jeziku).