Pretekli dogodki: 40. Finančna konferenca

torek, 09. maj 2023

40. Finančna konferenca

V torek, 9. in v sredo, 10. maja, 2023 je v GH Bernardin potekala 40. Finančna konferenca, ki jo Ljubljanska borza soorganizira s Časnikom Finance. 
Kot vsako leto, se je konferenca tudi letos dotaknila najbolj aktualnih in perečih tem s slovenskega in tudi širšega finančnega okolja, eminentni tuji in domači strokovnjaki so spregovorili o pasteh in mnogih finančnih priložnosti.

Prvi dan smo konferenco otvorili s predstavitvijo izjemnega govornika Trevorja Williamsa, ki je podal svoje mnenje o investicijah prihodnosti. Razpravljali smo o inflaciji, o razvoju obetov za Evropo in našo regijo  glede na geopolitične napetosti, notranja neravnotežja in podnebne spremembe, o vprašanju davkov in razvojnemu potencialu ter razvoju kapitalskega trga v prihodnosti, o aktualnih izzivih upravljanja kapitalskih naložb države, o vplivu avtomatizacije na finančne procese ter o trendih na področju elektronskih plačil.  Na okroli mizi smo govorili o načrtih "blue chipov" in o tem, ali so banke velike zmagovalke ter kakšne pasti jih čakajo. Dan smo zaključili z zgodbo o uspehu in ob kozarcu vina.