Pretekli dogodki: Dan investitorjev Ljubljanske in Zagrebške borze - CEE Investment Opportunities

četrtek, 01. junij 2023

Dan investitorjev Ljubljanske in Zagrebške borze

V četrtek 1. junija in petek, 2. junija, 2023, je v hotelu International v Zagrebu potekala tradicionalna investicijska konferenca Ljubljanske in Zagrebške borze “CEE Investment Opportunities”. Na konferenci je prisustvovalo 22 družb, ki kotirajo na Ljubljanski, Zagrebški, Makedonski in Bukareški borzi in sicer:
  • Družbe, ki kotirajo na Zagrebški borzi: AD Plastik, Arena Hospitality Group, Atlantic Grupa, Hrvatski Telekom, Intercapital Asset Management, Končar-Elektroindustrija, Podravka, Span, Valamar Riviera.
  • Družbe, ki kotirajo na Ljubljanski borzi: Cinkarna Celje, Krka, Luka Koper, NLB, Petrol, Sava RE, Telekom Slovenije, Skupina Triglav.
  • Družbe, ki kotirajo na Bukareški borzi: OMV Petrom, One United Properties, Purcari Wineries ter sama Bukareška borza.
  • Družba, ki kotira na Makedonski borzi: Komercijalna banka AD Skopje.
Izvedenih je bilo okrog 250 kratkih sestankov, katerih se je udeležilo več kot 60 domačih in tujih investitorjev ter analitikov.

Tovrstni dogodki se postopoma razvijajo tudi na regionalno raven, saj se jih aktivno udeležujejo podjetja iz držav CEE in obratno, kjer tudi proaktivno omogočamo udeležbo naših podjetij in investitorjev na dogodkih, ki jih organizirajo regionalne borze.