Pretekli dogodki: Dnevi investitorjev Ljubljanske in Zagrebške borze - CEE Investment Opportunities

sreda, 05. junij 2024
V torek, 4. in sredo, 5. junija 2024 je v sodelovanju z Zagrebško borzo potekala investicijska konferenca "CEE Investment Opportunities" na katerem so se izdajatelji Prve kotacije iz Ljubljanske in Zagrebške borze predstavile institucionalnim investitorjem, prisotne so bile tudi družbe, ki kotirajo na Makedonski in Bukareški borzi:
 
  • Družbe, ki kotirajo na Zagrebški borzi: AD Plastik, Arena Hospitality Group, Atlantic Grupa, Hrvatski Telekom, Končar-Elektroindustrija, Podravka, Span, Valamar Riviera.
  • Družbe, ki kotirajo na Ljubljanski borzi: Cinkarna Celje, Krka, Luka Koper, Petrol, Sava Re, Telekom Slovenije, Skupina Triglav.
  • Družba, ki kotira na Bukareški borzi: TeraPlast Group
  • Družba, ki kotira na Makedonski borzi: Komercijalna banka 
Na dogodku je sodelovalo 26 investicijskih družb in bank, ki jih je zastopalo 45 analitikov in vlagateljev iz regije in tujine, zabeležili pa smo okoli 170 sestankov.

V okviru dogodka je potekala predstavitev slovenskega, hrvaškega in romunskega kapitalskega trga, katerih potencial je predstavil Đivo Pulitika, upravitelj sklada InterCapital Asset Management.

Glavni cilj dogodka je olajšati dostop domačim in tujim vlagateljem do uglednih hrvaških in slovenskih podjetij, s čimer bi povečali njihovo prepoznavnost in potencialno likvidnost. Dogodek predstavlja edinstveno priložnost za vlagatelje, da spoznajo ne le podjetja, kotirajoča na Zagreški in Ljubljanski borzi, temveč tudi naložbene priložnosti v širši regiji.

Zagrebška in Ljubljanska borza bosta tudi v prihodnje nadaljevali z individualnimi in skupnimi aktivnostmi, da bi povečali zanimanje in okrepili zaupanje domačih in tujih vlagateljev.