Aktualno: German Design Award

12.11.2020 10:00
Ljubljanska borza, d. d. Ljubljana z veseljem sporoča, da je prenovljen interier Ljubljanske borze, ki je bil oblikovan s strani podjetja Kosi in Partnerji in podjetja Arhitektura 2211, prejel prestižno nagrado German Design Award 2021.

German Design Award je svetovno priznana nagrada, ki jo podeljuje German Design Council. Po naročilu najvišjega organa zastopa novosti v nemški oblikovalski industriji. Ustanovljen je bil na pobudo nemškega Bundestaga kot fundacija leta 1935 in podpira industrijo v vseh zadevah, katerih cilj je z oblikovanjem ustvariti dodano vrednost blagovne znamke.   

Interier Ljubljanske borze je prejel zlato nagrado v Kategoriji »Excellent Architecture«, »Interior Architecture«.


Žirija je prepoznala odličnost interierja in dopolnila svojo odločitev s komentarjem:

''Stroga, pravokotna arhitektura z dolgim hodnikom in pisarnami, razporejenimi levo in desno, je povezana z diskretno uporabo barv, uporabo enotnih materialov in ritmičnim ponavljanjem istih elementov. Skupaj z integriranim konceptom osvetlitve omogoča visoko stopnjo kontemplativnega miru. Stalna odsotnost  kakršne koli dekoracije poudarja ta vtis. Brezkompromisna soba, ki je osvobojena kakršnih koli posebnih podrobnosti, še vedno omogoča, da cenite njeno identiteto. Obseg, v katerem je pisarniška oprema danes lahko preprosta, je impresiven’’

Več informacij o nagradi lahko dobite na naslednji povezavi.