Pretekli dogodki: Podelitev nagrad Ljubljanske borze

torek, 05. december 2023

Podelitev nagrad Ljubljanske borze

Ljubljanska borza je v torek, 5. decembra v sklopu investicijske konference »CEE Investment Opportunities« Ljubljanske in Zagrebške borze, ki je potekala v Grand Hotelu Union, podelila nagrade 5 družbam, ki so bile v svojih kategorijah najboljše.

Prireditve se je udeležil tudi minister za finance, gospod Klemen Boštjančič. S svojim uvodnim govorom je nagovoril zbrane goste in izpostavil izjemno pomembnost ter zavezanost k razvoju kapitalskega trga. 

Nagrado za Člana leta 2023 je prejela družba InterCapital Securities, ki že leta beleži najvišji pomet, prav tako pa je aktivna na področju vzdrževanja likvidnosti, opravljanje analiz in promocije trga.

Nagrado na Delnico leta trga SI ENTER je prejela delnica DEHG družbe Delavska hranilnica d.d. Ljubljana, ki si je prvo mesto osvojili zlasti na podlagi višine prometa.

Nagrado za Delnico leta Standardne kotacije je prejela delnica UKIG družbe Unior Kovaška industrija d.d., ki je izstopala po rasti prometa.

Nagrado za Delnico leta Prve kotacije je prejela delnica NLBR družbe Nova Ljubljanska banka d.d., Ljubljana, ki si je prednost izborila predvsem s porastom tečaja in prometa v primerjavi s predhodnim obdobjem.

Nagrado za najboljše odnose z vlagatelji je prejela družba KRKA, d.d., Novo mesto, ki je poleg dobrih ocen s strani finančnih družb in medijev s področja odnosov z investitorji, prejela največ točk zaradi hitrega in doslednega finančnega poročanja.

Vsem zmagovalcem iskreno čestitamo!