Pretekli dogodki: Pozvoni za enakopravnost spolov

sreda, 08. marec 2023

Pozvoni za enakopravnost spolov

Na Ljubljanski borzi verjamemo, da sta raznolikost in vključenost bistvenega pomena za naš uspeh. Ponosni smo, da imamo raznoliko ekipo nadarjenih posameznikov, ki prinašajo različne poglede in izkušnje ter s tem pripomorejo k rasti in uspešnosti družbe.
Danes, 8. marca 2023, ob 9.00 smo ženske na Ljubljanski borzi že devetič sodelovale ob slovesnosti "Pozvoni za enakopravnost spolov", s katero smo obeležili mednarodni dan žena. Ob zvonjenju uvodnega zvonca smo razmišljale o napredku, ki je bil dosežen pri spodbujanju enakosti spolov, pa tudi o delu, ki ga je treba še opraviti. Zavedamo se pomembne vloge, ki jo imajo ženske v družbi, in prispevka, ki ga dajejo gospodarstvu, zato si bomo še naprej prizadevali za opolnomočenje žensk in ustvarjanje več priložnosti za njihov uspeh.

Dogodki so rezultat partnerstva med:
🌷IFC, 
🌷 Pobuda za trajnostne borze vrednostnih papirjev (SSE), 
🌷Svetovni dogovor Združenih narodov, 
🌷UN Women,
🌷Svetovna zveza borz.

Tema mednarodnega dneva žena 2023, ki jo je razglasila organizacija UN Women, je "DigitAll: Inovacije in tehnologija za enakost spolov" (DigitAll: Innovation and Technology for Gender Equality). Tema priznava prispevek žensk in deklet po vsem svetu, ki so vodilne pri prilagajanju podnebnim spremembam, njihovem blaženju in odzivanju nanje, da bi zgradile bolj trajnostno prihodnost za vse.

Veselimo se, da bomo še naprej sodelovali k spodbujanju pozitivnih sprememb in enakosti spolov po vsem svetu.