Pretekli dogodki: Webcast: "Slovenske borzne družbe online"

torek, 12. september 2023

Webcast "Slovenske borzne družbe online"

V sredo, 12. septembra, 2023, ob 13.00 uri je preko spletne platforme Zoom potekal drugi letošnji investicijski webcast "Slovenske borzne družbe online". Investitorji so lahko slišali kako so najboljše družbe Prve kotacije krmarile skozi prvo polletje 2023 ter kakšni so bili izzivi na slovenskem kapitalskem trgu.
 
Na začetku je ga. Karmen Pogorevc, vodja za razvoj in prodajo na Ljubljanski borzi nagovorila prisotne ter naznanila program dogodka. Webcast smo pričeli s predstavitvijo slovenskega kapitalskega trga, katero je pripravil in predstavil g. Domagoj Grčević, analitik pri borznem članu InterCapital Securities. Po tem smo prisluhnili predstavitvam poslovnih rezultatov družb Prve kotacije za prvo polletje poslovnega leta 2023. Predstavitve so potekale v naslednjem vrstnem redu:
 
  • Skupina Triglav: Uroš Ivanc, član uprave in CFO; Helena Ulaga Kitek, vodja oddelka Odnosi z investitorji
  • Petrol, d.d.: Matija Bitenc, član uprave in CFO; Barbara Jama Živalič, direktorica za finance
  • Krka, d.d.: David Bratož, član uprave; Brane Kastelec, direktor finančnega sektorja
  • NLB, d.d.: Blaž Brodnjak, predsednik uprave; Peter Jenčič, analitik – svetovalec 
  • Cinkarna Celje, d.d.: Aleš Skok, predsednik uprave; Nikolaja Podgoršek Selič, članica uprave in tehnična direktorica; Karmen Fujs, vodja računovodstva
  • Telekom Slovenije d.d.: Samo Jošt, direktor Kontrolinga; Peter Anžin, direktor financ in računovodstva
 
Dogodek je bil zelo uspešen, zabeležili smo 254 registriranih investitorjev, tako domačih kot tudi tujih. Na dogodku so bili prisotni udeleženci iz Slovenije, Hrvaške, Severne Makedonije, Bosne in Hercegovine, Poljske, Švedske, Srbije, Bolgarije, Velike Britanije, Nemčije, Avstrije idr.
 
Iz teh podatkov lahko razberemo visoko stopnjo zanimanja investitorjev, ne le iz domače regije, ampak tudi iz drugih držav. To nas spodbuja k nadaljnjemu izvajanju podobnih dogodkov in k povečanju prepoznavnosti domačih delniških družb med investitorji po celem svetu.