Pretekli dogodki: Webinar: "Slovenske borzne družbe online"

sreda, 31. avgust 2022
Online

Webinar "Slovenske borzne družbe online"

V sredo, 31. avgusta 2022, je Ljubljanska borza v sodelovanju z InterCapital Securities preko spletne platforme Zoom organizirala drugi letošnji Webinar v sklopu predstavitve slovenskih borznih družb. Investitorji so imeli možnost spremljati predstavitve predstavnikov kar šestih družb Prve kotacije: SavaRe, Krka, Petrol, Skupina Triglav, NLB in Cinkarna Celje.

Glede na skrbno usklajen datum dogodka so bili obravnavana tema polletni poslovni rezultati družb. Webinar je s predstavitvijo slovenskega kapitalskega trga otvoril g. Danijel Delač, član uprave družbe InterCapital Securities. Zanimivemu pregledu trga so sledile predstavitve šestih slovenskih družb Prve kotacije. Kot prvi je družbo Cinkarna Celje predstavili g. Aleš Skok, predsednik uprave. Sledil mu je g. David Bratož, član uprave, s predstavitvijo družbe Krka. Naslednji je poslovanje družbe Petrol predstavil g. Matija Bitenc, član uprave in CFO. G. Uroš Ivanc, član uprave in CFO je predstavil rezultate Skupine Triglav. Sledila je predstavitev g. Blaža Brodnjaka, Predsednika uprave NLB d.d., kot zadnja, pa je poslovanje SaveRe predstavila ga. Polona Pirš Zupančič, članica uprave. Dogodek je moderirala ga. Jana Kosec, vodja kabineta uprave na Ljubljanski borzi.

V treh urah se je zvrstilo šest izredno zanimivih predstavitev poslovanja najboljših družb Prve kotacije Ljubljanske borze. Predstavniki družb so pa vsaki posamezni predstavitvi družbe odgovarjali na vprašanja investitorjev. Nabor vprašanj je bil izredno zanimiv in obenem obsežen ter je nakazoval, da so slovenske borzne družbe v svetovnem merilu dobro poznane ter zanimive za tuje investitorje.
Dogodek je bil, z vidika prijavljenih investitorjev, izjemno uspešen, saj smo zabeležili skupno preko 270 registriranih investitorjev od tega kar 110 mednarodnih, iz 24 različnih držav. Prisotni so bili investitorji iz Avstrije, Bosne in Hercegovine, Bolgarije, Hrvaške, Češke, Estonije, Francije, Nemčije, Grčije, Nizozemske, Italije, Malte, Črne Gore, Makedonije, Poljske, Srbije, Južne Afrike, Španije, Švedske, Švice, Turčije, Velike Britanije, ZDA in Slovenije.

Po sestavi in aktivni participaciji investitorjev sodeč je interes za udeležbo na takšnih dogodkih tudi iz tujine velik, zato bomo tudi v prihodnje organizirali takšna in podobna srečanja, katerih glavni namen je združevanje slovenskih delniških družb z različnimi deležniki investicijskega okolja.