Pretekli dogodki: Dnevi odprtih vrat

četrtek, 25. marec 2021

Dnevi odprtih vrat

Ljubljanska borza je v okviru Svetovnega tedna denarja (Global Money Week), ki je letos potekal od 22.3. do 28.3.2021, sodelovala na dogodkih v organizaciji Združenja bank Slovenije, kjer so dijaki in študentje izvedeli vse o borzi, vzajemnih skladih, zavarovalništvu, kreditiranju, o vlogi bank in še več.

Zavedamo se, da je finančna pismenost eden izmed najpomembnejših temeljev za uspešno prihodnost vsakega posameznika. S finančnimi odločitvami se nenazadnje srečujemo na vsakem koraku. Mnenja smo, da je borza institucija, katere pomembno poslanstvo je tudi finančno opismenjevanje.

Dogodek 'Dnevi odprtih vrat v finančni svet' je del globalnega gibanja, ki poteka v okviru Svetovnega tedna denarja. Države širom sveta sodelujejo v tem tednu z namenom dviga zavesti o pomenu finančnega izobraževanja in finančne vključenosti mladih. S finančnim dostopom in finančnim izobraževanjem se lahko mladi naučijo odgovornega ravnanja z denarjem, kako privarčevati in kako najbolj učinkovito upravljati z denarjem. Letošnji slogan se glasi: ''Pazi nase, pazi na svoj denar''.

Ljubljanska borza se je tako priključila globalnemu gibanju in pomembnemu sporočilu, ki ga le-ta želi podati, in v tem tednu nudila svoje znanje z udeleženci on-line dogodkov, ki bodo spoznali vse o borzi, njenem delovanju, slovenskem kapitalskem trgu, kako postati borzni posrednik, ki so del finančne pismenosti posameznika.