Aktualno: Dogodek ob uvrstitvi ETF-ov na Ljubljansko borzo

23.01.2024 11:00

Novi InterCapital ETF-ji od zdaj tudi na Ljubljanski borzi: privlačni donosi tudi v času nizkih obresti na prihranke

InterCapital Asset Management zdaj tudi na Ljubljanski borzi ponuja svoja dva nova ETFja: InterCapital Euro Money Market UCITS ETF (ki ponuja izpostavljenost na denarnem trgu) in InterCapital BET-TRN UCITS ETF (ki sledi romunskemu delniškemu indeksu) Ljubljana, 23. januarja 2024 - InterCapital Asset Management (ICAM), vodilna neodvisna družba za upravljanje premoženja v regiji JVE, je danes na Ljubljansko borzo uvrstila svoja dva nova ETF - InterCapital Euro Money Market UCTIS ETF in InterCapital BET-TRN UCITS ETF.

Ob tej priložnosti je danes, 23. januarja ob 11:00 uri v prostorih Ljubljanske borze potekal dogodek za novinarje, na katerem so predstavniki InterCapital Asset Managementa predstavili nova ETF-a in odgovorili na novinarska vprašanja.

InterCapital Euro Money Market UCTIS ETF
To je prvi odprti investicijski denarni sklad na Hrvaškem, trenutno eden najvarnejših in stroškovno najučinkovitejših naložbenih produktov na trgu in resnična alternativa vezanim depozitom ali držanju denarja na računih. V okolju, kjer tradicionalne banke ponujajo izjemno nizke obrestne mere za vloge, je InterCapital Asset Management vstopil na trg z rešitvijo s pričakovanim neto donosom 3,40%* na leto. Pričakovani donos temelji na donosu vrednostnih papirjev, v katere sklad vlaga na dan 22.01.2024. Redna provizija za upravljanje v višini 0,15% uvršča ta sklad v razred najbolj konkurenčnih evropskih skladov.

InterCapital BET-TRN KNPVP ETF
Gre za ETF, ki spremlja romunski indeks BET-TRN in tako predstavlja novo priložnost za vlagatelje, da vlagajo v hitro rastoči romunski trg. Z izjemno gospodarsko rastjo so med ključnimi dejavniki, zaradi katerih je romunski kapitalski trg izjemno privlačen za vlagatelje, tudi razmeroma nizka vrednotenja delnic. Na primer, romunski dividendni donos na ravni indeksa BET-TRN je približno 6%, kar kaže na ugoden položaj za vlagatelje, ki iščejo donosnost naložbe. Po uvrstitvi Hidroelectrice na borzo v Bukarešti leta 2023, ki je bila tisto leto ena od 5 največjih IPO na svetu in največja v naši regiji doslej, je Romunija na poti reklasifikacije iz trga v nastajanju („Frontier Market“) v trg v razvoju („Emerging Market“). Pričakuje se, da bo ta sprememba pritegnila nov, pomemben kapital na borzo in dodatno spodbudila rast cen delnic.

Predstavitev si lahko pogledate preko naslednje povezave: https://youtu.be/c1PBrN0KxgY