Pretekli dogodki: Podelitev nagrad Ljubljanske borze

sreda, 30. november 2022

Podelitev nagrad Ljubljanske borze

Ljubljanska borza je v sredo, 30. novembra v sklopu investicijske konference »CEE Investment Opportunities« Ljubljanske in Zagrebške borze, ki je potekala v Grand Hotelu Union, podelila nagrade 5 družbam, ki so bile v svojih kategorijah najboljše. 

Nagrado na Delnico leta trga SI ENTER je prejela delnica EPRG družbe Elektro Primorska, d.d., ki si je prvo mesto prislužila predvsem na račun porasta prometa in števila trgovalnih dni.

Nagrado za Delnico leta Standardne kotacije je prejela delnica EQNX družbe Equinox d.d., ki je izstopala po višini prometa in številu trgovalnih dni. 

Nagrado za Delnico leta Prve kotacije je prejela delnica PETG družbe Petrol d.d., ki si je prednost izborila predvsem s porastom prometa. 

Nagrado za Člana leta 2022 je prejela družba InterCapital Securities, ki že leta beleži najvišji pomet, prav tako pa je aktivna na področju vzdrževanja likvidnosti in promocije trga.

Nagrado za najboljše odnose z vlagatelji je prejela družba NLB, d.d., ki je bila poleg doslednega finančnega obveščanja tudi najbolje ocenjena s strani finančnih družb in medijev s področja odnosov z investitorji.


Vsem zmagovalcem iskreno čestitamo!