Pretekli dogodki: Webinar: "Slovenske borzne družbe online"

sreda, 22. marec 2023

Webinar "Slovenske borzne družbe online"

V sredo, 22. marca, 2023, ob 13:00 uri je preko spletne platforme Zoom potekal prvi letošnji investicijski webcast "Slovenske borzne družbe online". Investitorji so imeli priložnost prisluhniti predstavnikom najboljših družb Prve kotacije Ljubljanske borze in si tako pridobiti globje razumevanje edinstvenih izzivov in priložnosti, s katerimi se sooča naš finančni trg. 

Na začetku je ga. Karmen Pogorevc, vodja za razvoj in prodajo na Ljubljanski borzi nagovorila prisotne ter naznanila sam program dogodka. Nato je g. Danijel Delač, član uprave družbe in našega borznega člana InterCapital Securities, nadaljeval s pregledom slovenskega kapitalskega trga. Po pregledu je sledila prva predstavitev Skupine Triglav, kjer je ga. Helena Ulaga Kitek, vodja oddelka Odnosi z investitorji predstavila njihove rezultate. Naslednja je bila družba Sava Re, katero sta predstavila ga. Polona Pirš Zupančič, članica uprave in g. Tadej Mendiževec, direktor poslovnega centra za finančno poslovanje in upravljanje finančnih naložb. Nato je sledila Cinkarna Celje, čigar predstavniki so bili g. Aleš Skok, predsednik uprave, ga. Nikolaja Podgoršek Selič, članica uprave in tehnična direktorica ter ga. Karmen Fujs, vodja računovodske službe. Naslednja sta poslovanje družbe Krka predstavila g. Brane Kastelec, direktor finančnega sektorja  in g. Uroš Ožbolt, vodja službe za kapitalske trge. Poslovanje družbe Petrol sta investitorjem predstavila g. Matija Bitenc, član uprave in CFO ter ga. Barbara Jama Živalič, izvršna direktorica za finance. Kot zadnja je sledila predstavitev družbe NLB, s strani predsednika uprave, g. Blaža Brodnjaka in analitika - svetovalca, g. Petra Jenčiča.

Dogodek je bil zelo uspešen, zabeležili smo več kot 200 registriranih investitorjev, tako domačih kot tudi tujih. Na dogodku so bili prisotni udeleženci iz Slovenije, Hrvaške, Črne gore, Bolgarije, Severne Makedonije, Bosne in Hercegovine, Estonije, Švedske, ZDA, Finske, Velike Britanije, Nemčije in Avstrije. 

Iz teh podatkov lahko vidimo, da je zainteresiranost investitorjev, tako iz domače regije kot tudi drugih držav zelo velika, kar doprinese k temu, da bomo tudi v prihodnosti stremili k izvajanju tovrstnih dogodkov in spodbudili prepoznavnost domačih delniških družb pri investitorjih širom sveta.